energie, moeder en kind

Meer energie als moeder nodig? Gebruik dit inzicht en deze strategieën.

Hoe fijn is het om als moeder dagelijks meer energie te hebben?

Zodat je vol overgave kunt genieten van moeder zijn. Net dat beetje extra aandacht aan je kind kunt geven. En met tijd voor jezelf in je agenda.

Moeders onder elkaar vragen regelmatig -bv op een verjaardagsfeestje- hoe gaat het met jouw zoon? Of hoe gaat het met jouw dochter op school?

Meestal ben ik in zo’n situatie stil en luister ik liever dan dat ik antwoord geef.

Waarom?

Eerlijk??

Omdat ik daarmee energie bespaar.

Soms is onze gezinssituatie zo’n mengeling van uiterste, dat ik niet eens weet hoe dit te vertalen. Een dagelijkse aaneenschakelingen van opgedane prikkels, die mijn kinderen zoveel energie kosten.

Met het blote oog meestal niet zichtbaar.

Training van je brein en focus zijn daarbij de basis van afstemming om meer energie over te houden.

Waar je focus is, is je energie, waar je energie is, is je aandacht.

Je focus kan komen vanuit kracht en vertrouwen of angst en controle.

Met angst en controle is je focus op het ‘negatieve’. Je energie is dan gericht op dat wat je niet wilt of dat wat er mist. Wat heel vermoeiend kan zijn en waarmee je onnodig veel energie verbruikt.

Hoe kun je wat je niet wilt omvormen naar focus wat je wel wilt?

Zodat je meer energie hebt en kunt genieten van het moeder zijn.

Hoe??

Vanuit bewustzijn en acceptatie. Aanvaarding dat je situatie of persoon niet kunt veranderen. Hoe graag je ook misschien zou willen….

Het onder controle willen houden van de ander of situatie kost energie.

Denk maar aan een bal die je constant onder water moet houden. Uiteindelijk zullen je spieren het begeven. Terwijl als je de bal loslaat, hij blijft drijven op het water. En jij erom heen kunt zwemmen of misschien zelfs wel onderdoor.

Je hebt altijd de vrijheid en keus hoe jij je wilt voelen, dat kan niemand voor je bepalen…tenzij jij de ander toestemming geeft.

Je kunt de situatie dus beïnvloeden met je focus. Met je aandacht gericht op dat wat er wel is. Vaak zijn het juist de kleine dingen die samen meer momentum van (positieve) energie creëren voor jou en je kind. De hele dag door en elke dag opnieuw.

 

Ken jij moeders voor wie dit blog waardevol is?
Help hen door dit blog te delen. Dank je wel daarvoor. Ik geloof dat wij moeders er zijn om elkaar te ondersteunen. Zodat wij er samen kunnen zijn voor de nieuwe generatie kinderen.
Geplaatst in Welzijn.

Eén reactie

  1. Bedankt maar weer Maroeska, voor deze waardevolle tips! Nog zo’n tip die je me gaf: Wat je ook zegt, of verrelt, mensen oordelen toch wel en maken hun eigen verhaal ervan. Dus, bepaal zelf wat je kwijt wilt. En (te) veel uitleg ben je niet verplicht. Nog steeds aan het leren. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *