Maroeska Ellen

Over Maroeska

Mijn moederschap begon in 1999 met de opmerking van de gynaecoloog: “Houd er maar rekening mee, dat je waarschijnlijk geen kinderen zult krijgen.”

Het was de dag dat pure vreugde in één moment had plaats gemaakt voor intens verdriet. Ik had een miskraam…

Zijn conclusie is op basis van mijn postuur en de hormonale uitbarsting in mijn gezicht. Aanvullend met zijn ervaring met ‘mijn soort’ vrouwen?! En met een “dat komt vaker voor” staan mijn man en ik –opeens- weer buiten de spreekkamer.

Leeg en verdrietig van binnen staat mijn wereld op zijn kop. Met schaamte voor mijn lichaam en mijn zelfbeeld aan stukken vertel ik het aan mijn dierbaren. Mijn man dient een klacht in en is er een gesprek geweest. Maar ik kon het niet opbrengen om te gaan.

Tegelijkertijd is er ook die zachte fluistering, een liefdevolle ‘stem’ met een diep gevoel van vertrouwen.

In 2000 werd onze zoon geboren en in 2003 onze dochter. Het moeder worden was toch gelukt! Alleen het moeder zijn was niet de blauwe en roze wolk.

Naïef?? Misschien…

Het kwam toen -simpel gezegd- niet in mij op, dat het anders zou zijn.

Ik ervaar het als een emotionele mix van onzeker voelen, zorgen maken en stress gemengd met liefde, kracht, intuïtie en vreugde, maar zeker ook momenten van twijfel, stress en slapeloze nachten.

Het begin van mijn moederschap
was verre van moeiteloos!

Meer een pad van hobbels, hindernissen en huilbuien van vermoeidheid en frustratie. Een pad van vallen en opstaan, verdriet en vreugde een zoektocht naar wat hebben mijn kinderen nodig. Waar vind ik antwoorden?

Wat is er aan de hand? Waarom zijn mijn kinderen ‘anders’? Wat is het probleem? Doe ik het dan zó fout? Wanneer wordt het nou leuker en makkelijker?

Waar vind ik antwoord op mijn onzekerheden en vragen over mijn kinderen?

Nachten van niet slapen, spanning tussen mijn man en mij, omdat onvoldoende slaap je stress niveau doet stijgen en lontjes korter worden. Met 3 ½ jaar sliep mijn zoon eindelijk hele nachten door.

Er volgen meerdere onderzoeken naar de oorzaak. Afspraken bij de kinderarts, psychologen, orthopedagogen, fysiotherapie, ziekenhuis, zoeken naar de juiste school; het traject in een notendop.

Met vele momenten en gesprekken op de school, omdat mijn kinderen niet lekker in hun vel zitten. Het was dus verre van moeiteloos, het bracht mij zelfs op het punt dat ik dacht: ben ik wel een goede moeder?

Maroeska en man

De man achter Moeiteloos Moederschap

Ligt het aan mijn manier van opvoeden?

Iedereen had namelijk wel (goed bedoeld) advies en niets leek te werken.

Je kunt je er misschien een voorstelling bij maken.

Naast de reguliere weg heb ik naar alternatieve manieren gezocht. Ook ben ik mijzelf gaan ontwikkelen door opleidingen: o.a. Intuïtieve Ontwikkeling, Gezins- en Kinder-coaching, Mind & Body Coaching, Heart Healing en Omega Health Coaching.

Ik heb vele boeken gelezen, theorieën toegepast en internet afgezocht om antwoorden te vinden.

Soms moest ik keuzes maken die ik liever niet had hoeven maken.

Juist door die keuzes en een dosis moed kwam ik meer en meer in afstemming met wie ik ben en wil zijn: als mens, vrouw en moeder. Waarin ik mijn emoties en ‘fouten’ er laat zijn vanuit Acceptatie en Zelfliefde.

Ik heb gaandeweg meer en sterker leren vertrouwen op m'n intuïtie. Hoe belangrijk het is om ook m'n grens te stellen voor meer liefde en geluk. Door vallen, opstaan en levenservaring is m’n (moeder) instinct nu het eerste waar ik naar luister.

De drie belangrijkste lessen die ik heb geleerd: 

  • vertrouwen op mijn intuïtie
  • Zelfliefde
  • moeiteloos zijn

Moeiteloos is voor mij het pad naar innerlijke vrede en vrijheid. Zijn wie je bent, met alles wat je meemaakt, hebt meegemaakt en nog mee zal meemaken. Jezelf als zodanig accepteren in je rol als moeder én als vrouw.

Geluk is simpel, maak je moederschap niet moeilijker dan nodig.
moeiteloos moederschap is innerlijke vrijheid

pad naar innerlijke vrede en vrijheid

Mijn passie is het coachen en bekrachtigen
van jou als moeder én vrouw

Ik geloof in de kracht van strategieën, mindset, alles is energie en je emoties als sleutel. Ik geloof in het potentieel waar iedere moeder (en kind) mee geboren is.

Ik geloof dat je aankunt wat je krijgt.

Als kind was mijn droom om miss Universe te worden om zo vrede in de wereld te creëren. Mijn kinderdroom is veranderd naar mijn zielsmissie: een verschuiving creëren naar meer liefde, harmonie en geluk.

Mijn missie is geïnspireerd op deze quote van de Dalai Lama (14e): De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede. Samen met o.a. deze levenswijsheid van Lao Tzu: “At the center of your being you have the answer, you know who you are and what you want.” 

Ik geloof dat dat levensgeluk altijd samen gaat met je staat van welbevinden.

Het is kunst om je moederschap niet moeilijker te maken dan nodig. Je emotionele staat van zijn, hoe lekker jij in je vel zit, de energie die je uitstraalt en de woorden die je spreekt zorgen niet alleen voor een krachtige positieve invloed op jouw (levens) geluk, maar ook dat van je kind. 

Hoe jij in de wereld staat is meer bepalend voor het welbevinden van je kind, dan wat je over opvoeden weet.

Wie je bent als moeder én vrouw heeft een grotere invloed, dan de meeste moeders zich bewust zijn. Leer luisteren naar je hart en gebruik de kracht van je mind om moeder zijn meer moeiteloos te maken.


Liefs,

Maroeska

Ontvang mijn gratis ebook!

De #1 basisstrategie Moeiteloos Moederschap 

Vele boeken zijn er over opvoeden, kinderen en moederschap geschreven. De vraag is: heb je genoeg tijd én energie om het allemaal zelf uit te zoeken? In dit ebook vind je de #1 basisstrategie die je direct en makkelijk kunt toepassen in de praktijk, zodat je meer rust in jezelf krijgt en geniet van je kind. Ontvang het ebook en creëer een krachtige positieve verandering en ervaar Moeiteloos Moederschap.

Je gegevens zijn veilig